9481. december 10, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Körforgalom: a munkálatok alatt is használható maradhat a csomópont


2018. január 8.
szerző: SH

korforgalom-tabla

Siklós Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében részesült európai uniós forrásból támogatásban a Kerékpárút fejlesztés és körforgalom építés Siklós városában című projekt megvalósítására.

A 78 millió forintos, teljes egészében támogatott pályázat tartalmazza az 5701-es, Siklóst Villánnyal összekötő út Gyűdi úti csomópontjában egy körforgalom építését valamint a meglévő kerékpárút-hálózat egy újabb szakasszal való kiegészítését is.

A körforgalom építése akár a tavaszi hónapokban is elkezdődhet, ez esetben előreláthatóan 2018 végére készül el. A projektben szintén résztvevő Magyar Közút kérdésünkre jelezte: jelenleg az engedélyezési tervek elkészítése van folyamatban, az építési engedély és a kiviteli tervek rendelkezésre állását követően kezdődhet a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatása, majd a projekt megvalósítása.

A munkakezdés pontos idejét még nem lehet meghatározni, de előremutató terveik szerint a munkálatok alatt is használható maradna a csomópont: félpályás lezárás várható, ahol a forgalom jelzőlámpás irányítás mellett haladhat.