2020. november 30, hétfő

Körforgalom – hamarosan indul a munka, aláírták a szerződést


Helyi hírek - 2020. július 7.
szerző: SH

riegl-juhasz-alairas

Kedd délután írta alá Riegl Gábor polgármester és Juhász Árpád, a Sztráda92 Kft. ügyvezetője azt a kivitelezői szerződést, mely szerint hét hónapon belül elkészül a máriagyűdi körforgalom.

Riegl Gábor az évek óta húzódó projekt előkészítési munkálatait megpecsételő aláírás alkalmával kiemelte: a településrész és a belváros tekintetében legfontosabb csomópont körforgalmának abban is fontos szerepe lesz, hogy lassítva az elkerülő út forgalmát azt a gyalogosok és kerékpárosok számára is biztonságosabbá tegye. A polgármester emlékeztetett, hogy a városrész másik oldalán is megfogalmazódtak már hasonló igények.

A munkaterület átadását július 15-re tűzték ki.

A Gyűdi út és Pécsi utca kereszteződésébe tervezett csomópont első építési szakában az 5701-es elkerülő út forgalma továbbra is két sávon halad majd, míg lezárásra kerül a Siklós belvárosa felé valamint a Máriagyűdre vezető felső, kisebb utca – ismertette Juhász Miklós. Mint a műszaki ellenőr hozzátette, ezalatt elkészül a körforgalom egyik íve, amin ezt követően a csomópont jelzőlámpás irányítás mellett átjárható lesz.

Mint korábban beszámoltunk róla, a körforgalom egy 2017-ben elnyert 78 millió forintos uniós támogatás révén épülhet meg. Az időközben jelentkező többletforrás-igényt részben az önkormányzat saját erőből, részben a kormányzat egészíti ki a szükséges összeggel. A most aláírt szerződés ez utóbbi támogatói okirat hitelesítésével lép hatályba.