2019. június 27, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Korlátot szabtak a díjmentesen leadható állati hulladéknak


Régió - 2018. szeptember 17.
szerző: SH

lo-patko

Siklós önkormányzata 2017-ben kötött szerződést az Álhubál Nonprofit Kft.-vel a város közigazgatási területén keletkező állati melléktermékek, hulladékok begyűjtésére és tárolására. 

A szolgáltatás a siklósi lakosok számára jelenleg is díjmentes, a szállítással kapcsolatos költségeket az önkormányzat állja. A szerződéskötés óta eltelt másfél évben azonban azt tapasztalták, hogy a kisebb testű, kedvtelési célból tartott állatokon túl olyan nagytestű haszonállatokat, mint a ló, marha vagy sertés is leadnak a díjmentességet élvező lakosok.

Ennek tükrében módosították a szerződést, és a nagytestű haszonállatokat már csak úgy lehet leadni, ha a maradvány 50 kilogrammot meghaladó tömegrészének kezelési és szállítási díját az Álhubál a tulajdonos részére számlázza ki.

Mint a hivatal lapunkkal közölte, az önkormányzat a szakmai szervekkel és a rendőrséggel együttműködve fokozottan fogja ellenőrizni az illegális hulladékok kihelyezését, és a rendeletekben biztosított kereteken belül pénzbírsággal fogja sújtani a szabálytalankodókat.