2020. július 10, péntek

Kormányközeli vállalkozóé lesz a magyarországi McDonald’s lánc


Gazdaság - 2019. február 16.
szerző: SH/MTI

McDonaldskrumpli

Kormányközeli építési vállalkozó sikeréről beszámolva a Magyar Távirati Iroda (MTI) közölte, hogy üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s, ami a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen átruházza rá.

Az építési vállalkozó Developmental Licensee (DL) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket, a magyarországi üzlet további működtetéséhez és növekedéséhez szükséges tőkét Scheer Sándor fogja biztosítani. Scheer Sándor a Market Építő Zrt. alapítója, részvényese és vezérigazgatója, emellett a Unione Group ingatlanfejlesztő cég, valamint a Hotel Clark tulajdonosa. A tranzakció várhatóan 2019 első negyedévében zárul majd le, pénzügyi feltételei nem publikusak.

A McDonald’s a világ vezető étteremhálózata, amely 120 országban több mint 37 ezer egységgel van jelen. Jelenleg az éttermek több mint 90 százalékát független helyi vállalkozók franchise-átvevőként üzemeltetik világszerte. A McDonald’s több mint 30 éve, a világ számos pontján több mint 80 országban alkalmazza sikeresen a DL tulajdonosi struktúrát, amelyben jelenleg körülbelül 6900 éttermet üzemeltet. A magyarországi hálózat 89 étteremből áll, amelyek több mint 50 százalékát jelenleg helyi vállalkozások franchise-átvevőként üzemeltetik.