2020. október 27, kedd

Kormánypárti győzelem született Mohácson is


Baranya - 2020. szeptember 28.
szerző: SH

mohacs-varoshaza

A fideszes Pávkovics Gábor lesz Mohács polgármestere a vasárnapi időközi választások eredménye szerint. A Duna parti városban ezért kellett választásokat kiírni, mert a testület feloszlatta magát.

Pávkovics 4708 szavazatot kapott, míg a múlt ősszel, az MSZP jelöltjeként megválasztott polgármester, Csorbai Ferenc, a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület (VAN) jelöltjeként 3369 voksot szerzett. Bernáth Csillára, a Mi Hazánk Mozgalom (MHM) jelöltjére 265 szavazat érkezett.

Mohácson vasárnap képviselő-jelöltekre is voksoltak, akik közül nyolcat közvetlenül, egyéni választókerületben választottak meg, míg három képviselő a kompenzációs listáról jutott be a testületbe. A nyolc egyéni választókerületi képviselő-testületi helyre 28-an pályáztak.

Az eredmények szerint hat egyéni választókerületben a Fidesz jelöltjeinek szavaztak bizalmat a mohácsiak, míg két képviselő a VAN színeiben szerzett mandátumot. A kompenzációs listáról egy VAN-os, és egy ugyancsak kormánypárti jelölt jutott be a testületbe.