2019. augusztus 19, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Kósa hetvenezer migránst lát a balkáni ösvényen


Baranya - 2018. október 28.
szerző: SH

drotkeriteshataron

Németh Szilárd és Kósa Lajos megtekintették a déli hármas határt, és jelezték, a nemrég bosnyák-horvát határon történt incidens miatt fokozott készültséget kellett elrendelni. 

Bosznia és Horvátország határán, ahol 230 migráns torlódott fel, néhányan megdobálták a rendőröket, akik erre könnygázzal válaszoltak. Kósa szerint ezért Magyarország déli határán fokozott készültséget kellett bevezetni.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke Németh Szilárddal, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával közösen látogatott el a baranyai magyar-horvát-szerb hármas határszakaszra.

Kósa Lajos Soros György nevét is sikerrel említve leszögezte: itt nem fordulhat elő az, ami a bosnyák-horvát határon, Bihacnál történt. A rendőrség helikopterrel naponta kétszer járőrözik a határ teljes hosszában, és elektronikus eszközökkel is figyelik, hogy van-e szervezett mozgás a határon.

A rezsiharc korábbi hőse, a most élen járó hadvezér Németh Szilárd ismertette, 1200 készenlétben katonát szükség esetén 24 órán belül tudnak a határra tudnak vezényelni, további 1100 pedig akiket 72 órán belül mozgósítható.