2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Kósa szerint a jóindulatával éltek vissza, amikor rátukmáltak 1350 milliárdot


2018. március 13.
szerző: SH

Kósa Lajos egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: Máthé Zoltán, MTI
Kósa Lajos egy korábbi sajtótájékoztatón. Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Kósa három perces stand-up videóban mondta el, miként kereste meg egy ismeretlen nő, hogy tanácsot kérjen, hova fektessen be 4,353 milliárd eurót. Az ügyben összehívják a nemzetbiztonsági bizottságot, egyelőre nem tudni, ki jelenthet kockázatot.

Az furcsa vallomásra azt követően került sor, hogy a Magyar Nemzet megírta, létezik egy közjegyzői irat, ami szerint 1350 milliárd forint feletti ellenőrzést kapta meg Kósa Lajos, a Fidesz ex-frakcióvezetője, akinek az állítólagos felkérés szerint az összeget államkötvények vásárlására kellett volna fordítania.

A rejtélyes örökös, a csengeri háziasszony 2012-ben kereste fel az akkor még debreceni polgármestert, akinek állítása szerint neki csak 2017 őszére lett gyanús, hogy visszaéltek mérhetetlen jóindulatával, miszerint ő hajlandó ekkora pénzek felett atyáskodni. Azóta persze kiderült, hogy Németországban ilyen gazdag ember nem halt meg akkortájt.

A Magyar Nemzetnek elmondta, közjegyzői okirat azért készült, mert a nő állampapírokba is akart fektetni, és ahhoz ő ért. Kósa állítja, hogy nem nyúlt pénzhez és nem is kapott pénzt. Azt mondja, vannak ilyenek, hasonló megkeresések érkeznek. De ezt inkább nézze meg.