2021. január 20, szerda

Így fog kinézni a közel egymilliárdból megújuló két siklósi iskola


Helyi hírek - 2020. április 15.
szerző: SH

kanizsaibejaratcover

Összesen 994 millió forint értékben újul meg és válik számos tekintetben is modern, a század elvárásainak megfelelő intézménnyé a siklósi Kanizsai Dorottya és a Batthyány Kázmér Általános Iskola. 

A Mohácsi Tankerület által még 2017-ben elnyert eu-s, 837 millió forintos EFOP pályázat – anyagárak és a bérek emelkedése miatt jelentkező – 156 millió forintnyi többletforrásigényét a kormány kedvezően bírálta el, így a finanszírozási akadályok is elhárultak.

A projekt keretében a nyolcvanas években épült Kanizsai Dorottya Általános Iskola az északkeleti területén egy 516 négyzetméteres, kétszintes, lifttel rendelkező épülettel bővül, mely az intézmény akadálymentesítését is szolgálja. Helyet kap benne két teljesen felszerelt fejlesztő terem, két kézműves terem, táncterem és könyvtár is.

A beruházás során 1120 négyzetméteren újítják fel a meglévő épület lapostetejének évek óta problémát okozó vízszigetelését, átalakítják és korszerűsítik a tanári helyiséget, valamint 13 terem részleges felújítását végezik el összesen 3801 négyzetméteren. Mindemellett felújítják a természettudományi szaktantermet és korszerűsítik a nyelvi labort is.

A Batthyány Kázmér Általános Iskolában a jelenlegi tortanterem táncteremmé alakítása mellett egy tornatermet alakítanak ki szertárral, udvarra néző lelátóval és egy természettudományos szaktantermet építenek összesen 852 négyzetméternyi területen. Felújításra és korszerűsítésre kerül az informatikaterem és a nyelvi labor is, valamint a hetvenes években felállított épület egy új bejáratot is kap.

A munkaterületek már átadásra kerültek, a munkálatok megkezdődtek, várhatóan a 2021-es tanév végén fejezik be.

A város minden segítséget meg fog adni annak érdekében, hogy a siklósiak mielőbb birtokba vehessék a megújult Kanizsai és Batthyány iskolát – fogalmazott Riegl Gábor. Siklós polgármestere kiemelte, biztos abban, hogy a megújult, korszerű iskolák nagy örömöt fognak okozni használóinak, így a gyerekeknek, a dolgozóknak, a szülőknek, a siklósiaknak és a régió valamennyi lakójának.