2018. július 23, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Közeleg a helyi adók befizetésének határideje


2017. szeptember 11.
szerző: SH

tax-ado-szamologep

Szeptember van, egy újabb adóhatáridő, mely a lakosság széles körét érinti – figyelmeztet az önkormányzat Pénzügyi és Adóügyi Csoportja.

Lassan itt az ideje a csekkek előkeresésének, szeptember 15-e ugyanis a helyi adók második félévi befizetésének határideje. Eddig kell előkeresni a magánszemélyek részére márciusi értesítőkkel együtt kipostázott második féléves csekkeket és befizetni a kommunális adó, építményadó, a telekadó, az iparűzési adó és a gépjárműadó második féléves összegét.

Amennyiben nem találják a csekkeket, elhagyták, kidobták, akkor lehetőség van az értesítő alapján átutalással is rendezni az adófizetést, ebben az esetben a közlemény rovatban tüntessék fel az azonosító számot, vagy a csekkek pótlásával kapcsolatban keressék fel a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal adóügyi csoportját.

Vállalkozások az értesítő alapján átutalással teljesítik fizetési kötelezettségeiket.

Aki szeptember 15-ig nem fizeti be az esedékes adót, eljárásra és késedelmi pótlékra is számíthat. Fizetési nehézségek esetén az adófizetésre kötelezettek – a fizetési határidő lejárta előtt pótdíjmentesen – kérelemmel fordulhatnak a jegyzőhöz.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.