2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Közeleg a sportközpont átadása


2017. június 30.
szerző: SH

sportpalya-kezdoreold

Jövő héten lesz a felújított sportcentrum műszaki átadása – hangzott el a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Az objektumon az utolsó simításokat végzik, még olyan munkálatok vannak hátra, mint a tereprendezés, székek felszerelése valamint a futópálya salakburkolatának lefektetése.

A létesítmény az elmúlt hetekben új kerítést is kapott. A műszaki átadást egy későbbi időpontban követi az ünnepélyes megnyitó, mely után vehetőek igénybe a sportközpont szolgáltatásai.

A pálya üzemeltetésének kérdése még sok esetben nyitott, egyebek mellett azt is ki kell dolgozni, ki, mikor fogja nyitni vagy zárni, ki milyen feltételekkel veheti használatba. Ezek során arra is figyelemmel kell lenni, hogy a siklósiak a lehető legszélesebb körben, a legkedvezőbb feltételekkel és díjmentesen használhassák a területén lévő különböző elemeket.

Dr. Marenics János az üzemeltetéssel kapcsolatban kiemelte, a sportegyesületek nem tudják az épület állagának megóvását biztosítani: nem alkalmaznak főállású munkatársakat, gazdasági korlátaik miatt nem tudnak egy ekkora komplexumot koordinálni, a nyitva tartás rendjét betartatni. Azon túl, hogy megépíttettük a sportcentrumot, a következő feladat az lesz, hogy meg is őrizzük az utókornak, de nem újabb terhet kívánunk a város nyakába tenni – fogalmazott, rámutatva: ki kell alakítani egy olyan rendet, hogy az emberek jól érezzék magukat.

Az ülésen ifj. Szalai Ottó képviselő rámutatott: a TAO támogatás mellett 30 százalék önerőből felépült 175-180 millió forintos komplexumhoz a siklósi adófizetők névlegesen átlag 5 ezer forinttal járultak hozzá.

Bacsa Levente osztályvezető ismertette: a Városüzemeltetési csoport felügyelete alatt kerül kialakításra a sportcentrum üzemeltetése, mely során kellő hangsúlyt fektetnek a gazdaságos üzemeltetésre. Az ehhez szükséges személyi feltételek biztosítása nem jelent többletköltséget az önkormányzat számára.