2020. július 13, hétfő

Közteresek és a városfejlesztési csoport vette használatba a volt székházat


Helyi hírek - 2020. január 14.
szerző: SH

tesz-szekhaz-20

Az udvari garázsból a volt TESZ székházba költözött a közterület-felügyelet, de a felújított épületben kapott helyet a városfejlesztési csoport is. Az önkormányzat egyéb ingatlanaiban a téli időszak beköszöntével sürgetővé vált kisebb munkálatok mindemellett az idősek klubját, az egészségcentrumot és a gimnáziumi sportcsarnokot is érintették.

Mint Riegl Gábor első törekvései közt korábban megjelölte, a hivatal meghatározott területein a munkakörülmények mihamarabbi javítását tűzte ki célul. Ennek egyik hozományaként a Kossuth téri volt TESZ székház felújított épületébe költözött a közterület-felügyelet és a városfejlesztési csoport, akik január első napjaiban már új helyükön végezték munkájukat.

Siklós polgármestere a szolgálatok számára korábban felújított ingatlanok kapcsán jelezte: napokon belül költöznek a védőnők a Dózsa György utcai egészségügyi centrum újonnan kifestett,  vizesblokkal és burkolatokkal felújított helyiségeibe, melyeken kisebb belső átalakításokat is el kellett végezni.

December második felében kisebb összeggel az idősek klubjának helyiségét is lehetőség nyílt támogatni, ahol így szintén belső felújítás valósulhat meg – jegyezte meg a polgármester. Ismertette: a mohácsi tankerülettel együtt gondolkodva a gimnázium sportcsarnokának belső világítását is sikerült korszerűsíteni, mellyel a fenntartó egy régi problémát kezelt a diákok mellett számos egyesület által is igénybe vett csarnokban.

A funkción kívül lévő önkormányzati ingatlanokra mutatva a polgármester kitért rá: célszerű az értékesítést is számba venni, melynek ellenértékét akár a szociális célú, szolgálati bérlakások felújítása, kialakítása terén is hasznosíthatnák.