2021. január 20, szerda

Kutyabarát hely lett a siklósi könyvtár


Életmód - 2020. február 19.
szerző: SH

siklos-konyvtar-kutya

A házirend módosítása után kutyával is be lehet menni a siklósi könyvtárba, ami nyomán az intézmény elnyerte a Kutyabarát hely minősítő rendszer védjegyét.

Négylábú barátaink azért nem jöhetnek-mehetnek kedvükre a polcok között, van néhány alapvető szabály, amit nekik és gazdáiknak be kell tartaniuk.

Először is szobatiszta, kicsi és közepes kutyákra van szabva a hely, akiket csak pórázon lehet bevinni. A feltételek között van továbbá az oltás és chip is, míg a gazdinak számolnia kell azzal, hogy barátja által okozott károkért ő a felelős. Szintén gondolni kell az eb szükségletére, ugyanis a maga mögött hagyott meglepetéseket fel kell takarítani.

A 2016 óta élő minősítési rendszer nem csak formaság: ez ad garanciát arra, hogy a hely tiszta és higiénikus, az üzemeltető pedig elfogadja és magáénak tudja azt a szakmai iránymutatást, amit betartva az intézmény rendje összhangban áll az ÁNTSZ és a NÉBIH rendelkezéseivel. A védjegyet közintézmények mellett bevásárlóközpontok, üzletek, éttermek és szálláshelyek valamint egyre több munkahely is igyekszik megszerezni.