3725. december 11, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Lakossági fórumon lehet alakítani a jövő Siklósát


2017. július 13.
szerző: SH

siklosfentrol

Egy városban nem ötletszerűen épülhetnek új stílusú házak, nem találomra alakítanak ki különböző funkcióra területeket, és még az is meg van tervezve, hogy az egyes városrészek a jövőben milyen feladatot fognak ellátni.

Ennek a szabályrendszernek komoly alapja a településképi kézikönyv, melynek passzusai a jövő Siklósa számára is komoly iránymutatásokat fog tartalmazni.

Az egységes településképek érdekében életbe lépő törvény településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet megalkotását írja elő minden település számára, így Siklós is elkezdi a munkát.

Ebbe a kézikönyvbe foglalják bele azokat az alapelveket, szabályokat, megőrzendő értékeket és arculati jellemzőket, amelyek meghatározzák Siklós városképét. Tartalmazza a településkép előremutató formálására, az ehhez illeszkedő építészeti elemekre vonatkozó javaslatokat is. Ennek alapján készülő településképi rendeletben olyan követelményeket is meghatároznak határozunk, amelyek biztosítják a településkép védelmét.

Mivel az arculati kézikönyv valamennyi siklósi életét meghatározza az által, hogy hatással van a közterületek rendjére és kialakítására, lakossági fórumon várják a lakók véleményét, javaslatait. A július 20-án 18 órakor kezdődő rendezvénynek a művelődési ház ad otthont.

A személyes értekezés mellett vagy helyett ehetőség van egy kérdőív kitöltésére is, amit július utolsó napjáig e-mailben a laszlo.balint@siklos.hu címre, postán a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági, Intézményfelügyeleti és Önkormányzati Osztályának címezve a 7800 Siklós, Kossuth tér 1. szám alá lehet elküldeni, vagy személyesen az önkormányzati hivatalban Bálint László ügyintézőnél ügyfélfogadási időben bevinni.