2020. május 29, péntek

Lakossági igényre kezdett adományt gyűjteni az önkormányzat


Régió - 2015. szeptember 22.
szerző: SH

Rendőrök és katonák sorfala várja a migránsokat szállító vonatot Magyarbólyban. Fotó: Kacsúr Tamás
Rendőrök és katonák sorfala várja a migránsokat szállító vonatot Magyarbólyban. Fotó: Kacsúr Tamás

Több száz rendőr és katona teljesít szolgálatot huzamosabb időn keresztül otthonuktól, családjuktól messze annak érdekében, hogy régiónkat biztosítva hazánkban ne jelentsen az illegális migráció többet néhány sajtóhírnél. Munkájukat néhány kifizetett túlórán kívül sorba állított kézfogással, üzemi konyhával és futószalagon gyártott szendvicscsel ismerik el.

A siklósi térségben példátlan módon, lakossági igény alapján kezdett adománygyűjtésbe Siklósi önkormányzata. Eredetileg a környező falvak és városok lakosai, vállalkozói a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek és katonáknak ajánlottak fel üdítőt és élelmiszert, de megtudtuk: az állomány a Szolgálati szabályzat szerint senkitől sem fogadhat el semmit.

A hivatalos gyűjtőpontokon összegyűlt felajánlásokat karitatív szervezet fogja szétosztani.

A könyvtár és a művelődési ház lett kijelölve ilyen gyűjtőhelynek, amik nyitvatartási időben fogadják a felajánlásokat. A könyvtár ennek megfelelően hétfőn és pénteken 8 és este fél hat, kedden és csütörtökön 13 óra és fél hat valamint szombaton 13 és 17 óra között, a művelődési ház pedig hétfőtől szombatig 8 és 17 óra között tart nyitva és várja a felajánlásokat.

Ha valaki Máriagyűdön szeretne segíteni ilyenformán, megteheti a Közösségi Házban is keddtől péntekig 12 és 20 óra között, valamint szombaton 15 és 20 óra között.

Az eddigiek során tartós élelmiszer, konzerv, csokoládé, ásványvíz, gumikesztyű, takarók, steril kötszerek, egészségügyi maszkok, üdítő és energiaital szerepel a célba juttatni kívánt felajánlások között, amit bontatlan csomagolásban, szállításra alkalmas állapotban adnak át a karitatív szervezeteknek.

Katonák sorfala a beremendi határátkelőhelyen. Fotó: Kacsúr Tamás

Katonák sorfala a beremendi határátkelőhelyen. Fotó: Kacsúr Tamás