2019. április 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Lázár szerint szétcsalták és ellopták a mezőgazdasági cégeket


2015. október 7.
szerző: SH/MTI

Rogán Antal és Lázár János az Országgyûlés plenáris ülésén. Fotó: Kovács Attila, MTI
Rogán Antal és Lázár János az Országgyûlés plenáris ülésén. Fotó: Kovács Attila, MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli Lázár Jánostól, hogy még szerdán tegyen feljelentést, milyen állami mezőgazdasági cégekhez és állami földekhez kapcsolódó bűncselekményekről van tudomása – mondta az ellenzéki párt alelnöke az MTI-nek.

Nagy-Huszein Tibor arra hivatkozott, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának keddi ülésén azt mondta, azért adják el az állami földeket, mert eddig “szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket”.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: ezzel fejlődéstörténeti mérföldkőhöz érkezett a Fidesz, mert már nem azt bizonygatják, hogy nem lopnak, hanem azt, hogy sokkal jobb, ha az oligarcháik lopnak a menedzsmentjük helyett. Az alelnök hozzátette: véleményük szerint az Orbán-kormányban csak ez a két lehetőség van: vagy a fideszes államigazgatás vagy pedig a fideszes oligarchák lopnak.

Nagy-Huszein Tibor szerint Lázár János beismerő vallomása azt jelenti, hogy a Fidesz nem bír az állami tulajdonú mezőgazdasági cégekbe ültetett kádereivel, ezért inkább csomagban játssza át a földeket gazdasági holdudvarának.

 

LMP: Nem a privatizáció, hanem a feljelentés a megoldás

 

Az LMP szerint ha a kormánynak információja van arról, hogy állami tulajdont kihasználva lopnak, akkor nem a privatizáció a helyes megoldás, hanem feljelentést kell tenni.

Sallai R. Benedek ellenzéki országgyűlési képviselő szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden elismerte, hogy “a földprivatizációra azért van szükség, mert a szocialista és a fideszes kormányok felváltva szétlopták magukat az állami földeken”.

Az LMP tudni szeretné, hogy ha a Miniszterelnökséget vezető miniszternek tudomása van akár az előző, akár a jelenlegi kormány által végrehajtott bűncselekményekről, akkor miért nem tett feljelentést, illetve miért ülhet még mindig a helyén az állami földek gazdálkodását felügyelő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Lázár János nemcsak beismerő vallomást tett, hanem végképp bebizonyította a földprivatizáció értelmetlenségét – értékelt Sallai R. Benedek, aki szerint a földrablással ugyanis pont azok fogják végképp rátenni a kezüket az állami földekre, akik a miniszter szavaival élve az elmúlt években szétlopták az állami földeket.