2020. június 6, szombat

Lehet, hogy a lomtalanításra sem érdemes várni


Régió - 2020. április 7.
szerző: SH

hulladekudvar

Míg a kommunális hulladék elszállítása folyamatos és zavartalan, a tavaszi lomtalanításnak úgy tűnik, gátat szab a koronavírus terjedése. A május 25. és 26-i időpont ugyan még távol van, de lom begyűjtését a járvány miatt határozatlan ideig felfüggesztették.

A jó idő beköszöntével feleslegessé vált lomot a siklósi hulladékudvarban lehet leadni, ami viszont szintén megkötésekkel üzemel: csak zöldhulladékot és a lomot veszik át.

A korlátozásnak köszönhetően nem veszik át az építési törmeléket, üveget, gumit és az olajat vagy egyéb vegyszert illetve dobozait, sem az akkumulátorokat, festéket, elektronikai, fém- és műanyag hulladékot.

Annak, aki a lomtalanítás után talál be a hulladékudvarba és viszi magával a befizetett lakossági számlájának igazolását és lakcímkártyáját, legfeljebb napi 200, évi összesen 800 kilogramm zöldet, valamint összesen másfél tonna bútort, lomot lehet leadni – ezt akár egyszerre is.

A hulladékudvar nyitva tartási ideje nem változott, így szerdán 8 és 12 óra, csütörtökön 12 és 16 óra között, minden hónap negyedik szombatján pedig 7:30 és 11:30 között várja az ügyfeleit.

 

A zöldet viszik

Nem marad el viszont a tavaszi kertészkedés hulladékának elszállítása. Április 22-én – szerdán – viszik el a kukák mellé a kora reggeli órákig kirakott zöldhulladékot tartalmazó zsákokat, dobozokat, rövid kévébe kötött ágakat.

A ház elé más szemetet, kommunális hulladékot, lomot nem érdemes kihordani, a gyűjtőjárat azokat nem viszi el.