2018. szeptember 23, vasárnap                                         Siklós Város független hírportálja

Lelépett egy rab a börtön melletti munkahelyéről


2017. szeptember 14.
szerző: SH

drotkerites-maszik

Csalás miatt ültették le, de csütörtökön meglépett a börtön által szervezett mezőgazdasági munkavégzése során. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 38 éves férfi felkutatását.

Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektuma melletti park területéről csütörtök délelőtt – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A büntetés-végrehajtás egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy a lehető legtöbb rab dolgozzon a börtönökben, ezt pedig úgy lehet elérni, hogy vagy a börtönön belül, illetve a büntetés-végrehajtás gazdasági társaságainál adnak nekik munkát, vagy a rabok külső civil cégeknél bérmunkát végeznek.

A büntetés-végrehajtási szervezet csaknem 1500 fogvatartottat foglalkoztat napi szinten külső gazdálkodó szervezettel kötött szerződés keretében, őrzésük, ellenőrzésük jelentős feladat. Külső munkát kizárólag olyan rabok végezhetnek, akik kisebb súlyú bűncselekmény miatt töltik a szabadságvesztés büntetésüket.

Ha látta Liptai Józsefet, értesítse a rendőrséget.

megszok