2020. június 6, szombat

Létrehozták a koronavírus segélyalapot


Helyi hírek - 2020. március 31.
szerző: SH

sikloszaszlo

Hivatalosan is létrehozták a Riegl Gábor polgármester által korábban bejelentett siklósi Koronavírus Védelmi Alapot, amelynek célja a járvány elleni küzdelem segítése.

A teljes képviselő-testület, így a polgármester, az alpolgármester, az összes önkormányzati képviselő, a külsősök összesen egymillió forinttal járulnak hozzá az alap céljaihoz. Az első utalást a város vezetője tette meg.

Siklós Város Önkormányzata a koronavírus elleni helyi védekezés – az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása – érdekében adománygyűjtő akciót, közérdekű kötelezettségvállalást szervez. A céllal összefüggésben magánszemélyek, jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok a felajánlásaikat Siklós Város Önkormányzatának a Takarékbank Zrt. által vezetett,

 50800173-15692441 

számú Koronavírus Védelmi Alap elnevezésű alszámlájára teljesíthetik.

A város polgármestere legutóbbi beszámolójában a védőfelszerelések, idősek ellátása valamint sok egyéb mellett arról is szót ejtett, hogy az óvodai beiratkozásokkal kapcsolatban hamarosan tájékoztatót adnak közzé, illetve jelezte, hogy hivatalosan továbbra is egy személyről tudni, aki Siklóson koronavírussal fertőződött meg.