2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Leváltják az országos rendőr-főkapitányt


2018. május 18.
szerző: SH

dr. Balogh János vezérőrnagy
dr. Balogh János vezérőrnagy

Változik a főrendőr személye, ami várhatóan több megyei és városi kapitányságon is személycserék hullámát indítja el. Hamarosan dr. Balogh János rendőr-vezérőrnagy válthatja Papp Károlyt az országos rendőrfőkapitányi poszton – derül ki ugyanis egy parlamenti bizottsági meghívóból.

Baloghot szerdán rendelte be az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága egy meghallgatásra. A jelölt tanulmányait 1990-ben a Kossuth Lajos Katonai Főiskola gépesített lövész- és harcjármű-üzemeltető szakán kezdte. 1995-ben végzett a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakán, rendőri pályáját a Soproni Rendőrkapitányságon kezdte nyomozóként. 2012 óta a Készenléti Rendőrség parancsnoka, egyben országos rendőrfőkapitány-helyettes volt, 2015 júliusa óta pedig a műveleti rendőrfőkapitány-helyettesi posztot tölti be.

A határőrségtől átfarolt, most 58 éves Papp Károly altábornagy 2013-ban lépett a főrendőri tisztségbe – szintén annak helyettesi posztjáról. Arról, hogy mi lesz a sorsa a jócskán nyugdíjkorhatár előtti Pappnak egyelőre nincs hír.