2020. január 22, szerda

Lezárják a keletit, pécsi vonatot is érint


Itthon - 2019. április 20.
szerző: SH

keletipalyaudvar

Május 13 és 26 között zárva tart a Keleti pályaudvar, az üzemszünet pécsi vonatot is érint. A lezárás a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalat is módosítja, miszerint a vonatok Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.

A lezárás idején a vonatok nem érintik a Keletit, minden járat induló- és végállomása más pályaudvarokra és állomásokra kerül át – közölte a vállalat, hozzátéve, a pályaudvar teljes lezárásakor olyan előre tervezett karbantartási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton és a peronokon, amelyeket csak akkor lehet kivitelezni, ha szünetel a vonatforgalom – olvasható a közleményben.

A két hét alatt javítják a vasúti pályát a pályaudvar teljes hálózatán, és a csarnok egész területén újraaszfaltozzák az utasperonokat. Karbantartják a teljes állomás felsővezeték-hálózatát, a biztosítóberendezést, az energiaellátási hálózatot és a térvilágítást. Új utastájékoztató LED-kijelzőfalat telepítenek a csarnokba, lebontják a használaton kívüli, egykori büféket, pavilonokat, kicserélik a padokat, a szemeteseket és az utastájékoztató piktogramokat. Helyreállítják a károsodott falakat a csarnokban és az utasforgalmi területeken. Virágosítják és rendezik a főbejárat, valamint az oldalsó kapuk közelében lévő zöldterületeket.