2088. május 22, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Lowescher Leonora kapta a Horvát Tehetség Díjat


Életmód - 2017. december 18.
szerző: SH

Siklósi Horvát Önkormányzat karácsonyi koncertje - fotó: Kacsúr Tamás
OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

A Siklósi Horvát Önkormányzat 2016-ban hagyományteremtő szándékkal alapította a Horvát Tehetség Díjat, a hazai horvát közösség életében aktív szerepet vállaló tehetséges fiatalok támogatására. Az elismerést a hétfő esti karácsonyi koncert keretében adták át a művelődési házban.

Az elismerést olyan, a horvát nyelvet ismerő és beszélő tehetséges fiatalnak adják át minden évben, aki középiskolás illetve felsőfokú tanulmányait végzi, aki részt vesz a helyi horvát közösség életében és átörökíti a nyelvet valamint a kultúrát – mondta Bockovac Tímea. A nemzetiségi önkormányzat elnöke Lowescher Leonora számára nyújtotta át a százezer forinttal is járó elismerés oklevelét, valamint a horvát konzulátus vezető főkonzulának ajándékát.

Az elnök asszony Tolnai Ágnes munkásságát is kiemelve köszönetet mondott mindazon szülőknek, akik gyermekeiket támogatják abban, hogy horvátul tanuljanak.

Az ünnepi műsort a TANAC kulturális egyesület tagjai nyitották meg betlehemjáró szokások bemutatásával. Az est folyamán a siklósi Kanizsai Dorottya Általános Iskola tanulói, aerobik csoportja és énekkara, valamint a donji Miholjaci August Harambasity általános iskola tamburazenekara és énekkara is fellépett. Ez utóbbi iskola igazgatója, Vedran Aladic is tiszteletét tette az Őrsi Ferenc Művelődési Központban.

Képíró Árpád Zsolt karácsonyi verset adott elő, amit Márki Norbert felkészítésével Pintér Míra trombitajátéka követett. A hangszeres blokkot Huszár Eszter felkészítésével Agócs Anna, Burányi Csenge, Hédli Emma és Nógrádi Réka fuvola kvartette zárta. A Kanizsai Dorottya Általános Iskola felsős kórusát Honfi Anita tanárnő készítette fel, fuvolán játszott Baráti Lili, Horváth Szofi, Kormány Tímea és Várnai Hella.