2020. április 9, csütörtök

Ma van a diákhitel igénylésének utolsó napja


Itthon - 2017. december 15.
szerző: SH

bankkartya

Már csak ma lehet diákhitelt igényelni az idén. Aki december 15-ig eljuttatja kérelmét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz, az január 15-én megkapja a kért összeget.

Aki december 15-e után adja le igényét, az csupán március közepén juthat pénzhez. Az igénylést nagyban megkönnyíti, hogy 2017 szeptembere óta lehetőség van elektronikus aláírással – személyes megjelenés, illetve papír alapú dokumentumok használata nélkül – szerződést kötni.

A Diákhitel Központ emlékeztet: immár rekord alacsony, 2,3 százalékos kamattal juthatnak hozzá a hallgatók a szabad felhasználású Diákhitel1-hez. A Diákhitel2-t pedig egyedülállóan kedvező feltételekkel, 2017 októbere óta 0 százalékos kamattal igényelhetik az önköltséges képzésben részt vevő hallgatók képzési díjuk kiegyenlítésére.

A 2,3 százalékos kamatú, szabad felhasználású Diákhitel1 egész félévre visszamenőleg is igényelhető, így akár egy összegben 250 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató. A 0 százalékos kamatú Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható.

A Diákhitel1 esetében havonta 15 ezer és 50 ezer forint közötti összeg vehető igénybe képzési formától függetlenül, a kötött felhasználású Diákhitel2 maximuma az igénylő képzési költségével megegyező összeg.