2019. október 14, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Magyar nőt találtak lefagyasztva Londonban


Nagyvilág - 2019. május 7.
szerző: SH

london-police-line

Két holttestet, köztük egy magyar nőét találtak meg az angol rendőrök április végén egy fagyasztóban a kelet-londoni Canning Town városrészben – írja a Sky News.

A 34 éves nő, a magyar Szűcs Henrietta eltűnését 2016 nyarán jelentették be, néhány éve élt Londonban, állandó lakcíme nem volt, utolsó életjelet akkor adta magáról, amikor egy magyarországi ismerősének telefonált. A másik holttest a 38 éves Mihrican Mustafa, az ő eltűnését épp egy éve jelentették. A halál okát egyikük esetében sem tudták még megállapítani, de mindkét testen súlyos sérülések találhatóak.

Simon Harding, a Scotland Yard emberölési ügyek és egyéb kiemelten súlyos bűncselekmények vizsgálatára szakosodott parancsnokságának nyomozó főfelügyelője most azt akarja kideríteni, kivel és mikor érintkeztek utoljára az áldozatok, ismerték-e egymást, kikkel álltak kapcsolatban és mit csináltak a Canning Townban.

Az ügyben egy 50 éves férfit már őrizetbe is vettek, de rövid időn belül szabadlábra helyezték. Őrizetben van a 34 éves Zarhid Younis is, az a férfi, aki a holttesteket rejtő lakásban élt. Ellene azonban nem gyilkosság miatt emeltek vádat, hanem a törvényes és tisztes temetés megakadályozása miatt.