2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Magyarország rendezi 2020-ban a vizes sportágak Európa-bajnokságait


2016. július 9.
szerző: SH/MTI

medence5

Magyarország rendezi 2020-ban valamennyi vizes szakágban az Európa-bajnokságot – jelentette be szombaton Paolo Barelli, a kontinentális szövetség (LEN) elnöke.

A magyar szövetség (MÚSZ) arról adott tájékoztatást , hogy az eseményeket nem egyszerre rendezik, mint a világbajnokságok esetében, hanem a vízilabdatornát januárban, az úszás, a műugrás és a műúszás Eb-jét májusban Budapesten, míg a nyíltvízi úszókét júniusban Balatonfüreden tartják.

Van egy opció arra, hogy a LEN történetében először az óriástorony-ugróknak is rendezzünk Eb-t, mégpedig augusztus 20-án, ugyanazt az ideiglenes létesítményt használva, amit a jövő évi világbajnokságon – jelezte a MÚSZ közleményében, amelyben azt is megemlíti, hogy a 2017-es vb-re elkészülő új Dagály-komplexum lehető legjobb kihasználásának érdekében nyújtotta be pályázatát a 2020-as kontinensviadalokra.

A 2020-as Eb sikere szinte garantált, hiszen 2017-ben ugyanúgy minden szakágban vb-t rendez Magyarország – jegyezte meg Paolo Barelli a Budapesti sajtótájékoztatón.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a kormány néhány éve hozott egy döntést, hogy minél több nagy sporteseményt igyekszik Magyarországra hozni, ezáltal olyan nagy tapasztalatra tett szert az ország, amilyennel kevés másik rendelkezik. Kijelentette, hogy kormánygaranciával támogatják az eseményeket.