2021. január 17, vasárnap

Már a rendőrség is a zivatarok veszélyeire figyelmeztet


Régió - 2019. július 7.
szerző: SH

auto-eso

Vasárnap másodfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki térségünkre is a várható zivatarok miatt. A rendőrség ezzel egyidőben arra figyelmeztet, hogy a megváltozott időjárási körülmények között a közlekedés is kockázatosabb.

A délutáni órákra hazánk fölé érkező hidegfront régiónkban is heves záporokat, zivatarokat hoz, valamint a következő napokban néhány fokos lehűlés lesz hatására tapasztalható.

A hatóságok szerint az évszak egyik sajátossága a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, mely próbára teheti az autósokat is. A látótávolság hirtelen csökkenésén túl az autósok nagy része nem számol az úgynevezett vízen futás veszélyeivel – figyelmeztet a rendőrség. Mint részletezik, ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti kapcsolatát az úttesttel, felfut a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul.

Felhíják a figyelmet: az autógumi futó felületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességüket, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat!