2020. július 16, csütörtök

Marenics: amíg nem azt látom, hogy csak választási ígéretek voltak, segíteni fogok


Helyi hírek - 2019. október 19.
szerző: SH

A képviselő-testület az elmúlt 17 év munkájának elismeréseként dr. Marenics Jánosnak adományozta a polgármesteri láncot
A képviselő-testület az elmúlt 17 év munkájának elismeréseként dr. Marenics Jánosnak adományozta a polgármesteri láncot

Kedden tartják a polgármesteri átadást-átvételt Siklóson, melyen egyebek mellett a folyamatban lévő ügyek és a város költségvetése kerül megvitatásra. Az új testület alakuló ülésére még várni kell. 

A jelenlegi polgármester, dr. Marenics János visszalépése után a jóformán komoly ellenfél nélkül maradt Riegl Gábor nagy fölénnyel nyerte a választásokat, míg az október 13-án tartott helyhatósági szavazáson Siklós Mojzes Tamás, Rudolf Zsoltot, Hirdi Attilát, Szalai Ottót, Schneider Péter Pált, Csuga Zoltánnét, dr. Marenics Jánost és Katona Csabát tette meg képviselőnek. A hat fideszes és két független jelölt épp kétharmados kormánypárti jelenlétet mutat.

Siklós történetében példa nélküli az a kampány, melyet a kormánypárt folytatott az elmúlt hónapokban – mondta dr. Marenics János a választások időszakát értékelve. A polgármester a párt tevékenységét dinamikusnak és kidolgozottnak értékelve hozzátette: ezzel szemben az ellenzék rendkívül szervezetlen volt, az egységes demokratikus ellenzéki fellépést senki sem vállalta fel, ennek ez volt az eredménye – mondta a nyolctagú testület összetételére mutatva.

Mint hozzátette, a leköszönő testülettel az elmúlt öt év békésen, konstruktív együttműködéssel telt. Ahhoz, hogy ezt a munkát közösen folytathassák arra lett volna szükség, hogy ne szakadjanak szét, de a szervezetlen kampánnyal nagyon megkönnyítették a Fidesz munkáját. Siklóson az ellenzéki pártok megszűntek létezni. Lehet, hogy van egy-két ember, de szervezett pártélet a Fideszen kívül nincs.

Kérdésünkre, miszerint kemény ellenzéki hangot fog-e képviselni azt válaszolta, nem kekeckedni akar, hanem építő jellegű munkát folytatni. A Fidesz Siklóson nagyon magasra tette a mércét a vállalásaival, melyet mindaddig segítek, amíg azt nem látom, hogy mindez csak választási ígéret voltak megfelelő kormányzati segítség nélkül – szögezte le dr. Marenics János. Azt kívánom Siklósnak, hogy folytatódjon az a fejlődés, amiben talán volt egy kis részem az elmúlt tizenhét év során – fogalmazott, összegezve: az uniós pénzek már ki vannak osztva, a vár fejlesztéséhez viszont kell négymilliárd, az ipari parkra másfél milliárd, a hegyi utakra pedig kétmilliárd forint. Ha megszerzik, nem leszek irigy, elsőként fogok gratulálni.