2020. június 3, szerda

Máriagyűdi zarándoklat és Édesanyák búcsúja is szerepel a májusi programok sorában


Életmód - 2019. április 27.
szerző: SH

mariagyudi-zarandoklat-2016

Május a Szűzanya hónapja, minden hétköznap este a szentmise előtt 18:45-től litániát imádkoznak. Szombat esténként fél hétkor szentségimádás, 19 órakor előesti szentmise veszi kezdetét.

Május 4-én a II. Anyafesztivál lesz a Kegyhelyen. A programok között 14 órától rajverseny eredményhirdetés, majd Ringató foglalkozás, 15 órától pedig édesanyáknak szóló előadás veszi kezdetét Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus, a Mai Pszicho online magazin szerkesztőjének közreműködésével Örökölt sors témában. Szintén 15 órakor kezdődik az Öko játékok határok nélkül, majd az édesanyák keresztútja. 17:30-tól Szélkiáltó koncert, 19 órától szentmise kezdődik. a folyamatos programok sorában gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások és vásár, valamint baba-játszósarok várja az érdeklődőket.

Május 5-én tartják az Édesanyák búcsúját. A zarándokok 9 órakor érkeznek, fél tíztől gyónásra van lehetőség. A szentmise 10 órakor kezdődik. 11 órakor rózsafüzér körmenet indul a Fájdalmas Anyához, délben Úrangyala imádság hangzik.

Május 11-én Egyházmegyei Gyalogos Zarándoklat lesz Pécsről Máriagyűdre. A gyülekező 6:30-kor van a Szent II. János Pál útja melletti volt FEMA parkolóban. A 7:15-ös imádság után fél nyolckor indul a tömeg az 58-ason Máriagyűdre, ahol 12 órától van szentségimádás a Bazilikában, valamint gyóntatás a kijelölt helyeken. A szabadtéri oltárnál a hálaadó szentmisét 15 órakor excellenciás és főtisztelendő Udvardy György pécsi megyéspüspök mutatja be, a jelenlévő papság koncelebrálásával.

Május 17-én Sérültek búcsúját ünneplik a kegyhelyen.

Május 19-25. között a Bazilikában köszöntik a Szent Vér ereklyét.

Május 19-én a 10 órakor kezdődő szentmisén főtisztelendő Udvardy György pécsi megyéspüspök a bérmálás szentségében részesíti a siklósi és villányi plébániák fiataljait.

Május 25-én elsőáldozók találkozója lesz.