2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Mától lehet átvenni a rezsicsökkentés utalványait


Helyi hírek - 2019. február 7.
szerző: SH

szenbrikett

Átvehetik utalványaikat azok a siklósi lakosok, akik korábban nem részesültek a téli rezsicsökkentésben, de e legutóbbi intézkedés alkalmával beadták igényüket és jogosultak arra. Az igazolással a Riczu-tüzépen lehet hozzájutni az igényelt tüzelőhöz.

Akik nem részesültek a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben – vagyis nem rendelkeztek gázszolgáltatási szerződéssel – és a benyújtott kérelmük alapján jogosultak az egyszeri természetbeni tüzelőanyag támogatásra, azok részére az önkormányzat olyan hivatalos igazolást, az Igényjogosultsági igazolást állított ki, amellyel átvehetik az igényelt tüzelőanyagot a tüzépen.

Az igazolásokat február 7-től lehet átvenni hivatali munkaidőben, azaz 8 és 16 óra között, az önkormányzatnál. Az igazolással a Riczu-tüzépen juthat az igénylő a tüzelőanyaghoz, legkésőbb 2019. december 15-ig.

Az igazolás kizárólag tüzelőanyagra váltható be, át nem ruházható, a szállításról pedig mindenkinek maga kell gondoskodnia.

A kormány a közelmúltban döntött arról, hogy azok is igényelhetik a rezsicsökkentő támogatást, akiknek erre korábban nem volt módjuk. Az így összegzett igényeket október 15-ig kellett továbbítani a Belügyminisztérium irányába, ami 8.952.000 forintot utalt át az önkormányzatnak. Az összegből 746 siklósi háztartás részesül tüzelőanyag-támogatásban, egyenként 12 ezer forint értékben.