2021. január 17, vasárnap

Áthajtott a piroson, rendőrautóra fektették a nőt – VIDEO


Itthon - 2020. május 17.
szerző: SH

rendorseg-hungarian

Áthajtott a piroson az a nő, akit végül bilincsben vittek el a rendőrök, miután szombat délben fellármázta a főváros Bertalan Lajos és Bartók Béla úti kereszteződését.

A hisztériás kerékpáros a piroson hajtott át szombat délelőtt, mire megállították. Nem volt hajlandó igazolni magát, pedig erre minden bizonnyal nagy szükség volt, ezért a rendőr még nevelni is próbálta: Elő fogom állítani higgye el. Ne velem szórakozzon, ne a hatósággal szórakozzon. Mit képzel magáról? Magának mindent lehet? Kérdezem! - tette fel az intézkedés közben legfontosabb kérdéseket, melyet több járókelő is rögzített.

Azt, hogy a felvételt megelőzően mi történt csak a rendőrség magyarázatából lehet tudni: állításuk szerint a nő azzal került be a statisztikába, hogy először nem akart megállni, majd hamis adatokat diktált be és megrúgta az egyik rendőrt. Arról, hogy a motorháztetőre nyomva miért kellett még üvöltözni vele és kínozni ahelyett, hogy megbilincselték és előállították volna, nem szóltak.


 

Ne feledje: nem tilthatják meg, hogy közterületen felvételt készítsen az intézkedő rendőrökről, ahogy azt sem, hogy bármely intézkedés – igazoltatás vagy kihallgatás – részleteiről bárkinek, bármely módon beszámoljon.