2020. február 26, szerda

Még mindig rejtély az egy éve Siklós mellett talált holttest személyazonossága


Helyi hírek - 2019. május 14.
szerző: SH

rendorsegszalag

Nem sikerült még megállapítani annak a nőnek a személyazonosságát, akinek földi maradványait egy éve, 2018 április 23-án találták meg a siklósi szőlőhegyen.

Mint akkor beszámoltunk róla, délután 15 órakor azzal telefonáltak a rendőrségre, hogy egy több éve elhunyt ember maradványait találták meg. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság akkori közlése szerint az ügyet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálták, mely alapján a gyilkosságot kizárták.

Mint most megerősítették lapunknak, a halál okával kapcsoaltban bűncselekményre utaló jelet azóta sem találtak. Az ismeretlen holttesttel kapcsolatban kiadott körözés jelenleg is érvényben van, az eljárást továbbra is közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatja a Siklósi Rendőrkapitányság.

A holttest az orvosszakértő szerint egy 166-170 centi magas nőé, aki halálakor Family Collection márkájú, hosszanti csíkos, 3/4-es ingujjú, 48-as méretű galléros kissé batikolt női anyagúblúzt és fekete C&A hosszúnadrágot viselt 37-es fekete cipővel.

A Siklósi Rendőrkapitányság egyébként két ismeretlen holttestet jegyez. A másikat – egy megégett, bőrdzsekis férfit – Sellyén találták meg 1996-ban, személyazonosságára azóta sem derült fény. Érdekesség, hogy nyakkendőtűt viselt és zsebében megtalálták a Pécsi Atlétikai Club akkori ügyvezető elnökének, Fogarasi Sándornak névjegykártyáját valamint egy magyar hatóság által külföldiek részére kiállított tartózkodási engedély azonosíthatatlan darabkáját.

A kapitányság évek óta kilenc személyt – öt férfit és négy nőt – keres eltűntként, de a két test úgy tűnik, egyikkel sem azonos. A helyi rendőrség egyébként 54 személyt köröz elfogatóparancs alapján.