2020. augusztus 15, szombat

Még nem tudni mennyit csúszik a villányi tűzoltóőrs átadása


Baranya - 2020. július 2.
szerző: SH

tuzoltosag-villany-epitkezes

Villányban, az Ady Endre fasoron épül az a tűzoltóőrs, amit az eredeti elképzelésektől csak később, de még 2020-ban terveznek átadni.

A 2016-ban elnyert Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) projekt felhívása után egy 240 négyzetméteres épületben kapnak helyet a tűzoltók. A közbeszerzési eljárást tavaly tavasszal indították, melyben harmadik nekifutásra a Modinvest Kft. ajánlata bizonyult a kedvezőbbnek a Kalo-Bau és az Emel Kft. ajánlatával szemben.

A kiskunhalasi cég az ajánlata szerint 168, tartalékkerettel összesen 175 millió forintból húzná fel a tűzoltóságot. A munkaterület átadása az elmúlt év december 30-án történt meg, és az eredeti elképzelések szerint 190 nap alatt készült volna el az épület. A határidő lejárta előtti napokban Villányban azonban a szemmel láthatóan félkész épületen a villamos munkálatok zajlanak.

Mint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága közölte a Siklósi Hírekkel, a kivitelező a koronavírus-járvány miatt májusban jelentett halasztó akadályt. Azt, hogy mikorra készül el az őrs még nem tudni, mint az igazgatóság fogalmazott éppen jelenleg van módosítás alatt a szerződés.

A hagyományos szerkezetű épület 240 négyzetméter alapterületű, egyszerállásos, a helyi építési környezetbe illeszkedő lesz, amit napkollektorokkal is felszerelnek. Villányban a siklósi hivatásos tűzoltó-parancsnokságról érkező négyfős állomány teljesít majd szolgálatot egy tűzoltóautóval.