0202. május 21, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Hangulatkeltés az alaptalan híresztelések – még tart a pályázat


Régió - 2018. október 11.
szerző: SH

szocotthon-idosekotthona18m

Több, főként politikai indíttatású szóbeszéd kelt lábra az idősek otthona üzemeltetésével kapcsolatban. Az erre kiírt pályázat még zajlik, az semmi hatással nincs az ellátásra vagy az ott dolgozókra. Bárki nyeri is, a munkahelyük megmarad, az ellátási díj pedig nem változik.

Siklós képviselő-testülete 2017. szeptember 30-i határozata szerint 10 igen és egy tartózkodás mellett döntött az Idősek Otthona feladatának kiszervezésről, az erre irányuló közbeszerzés kiírásáról.

Megalapozatlannak és tévesnek nevezte dr. Héger Zsolt jegyző azokat a híreszteléseket, melyek a Siklós Idősek Otthona fenntartói jogának és szociális feladatainak átadása tárgyában kiírt közbeszerzési eljárással kapcsolatban keltek szárnyra.

A jegyző leszögezte, a közbeszerzési eljárás még nem zárult le, így minden olyan hír megalapozatlan, amely a közbeszerzési eljárás nyertesének személyére, vagy eljárás eredményére vonatkozik. Hozzátette azt is, hogy a közbeszerzési eljárásban több gazdasági szereplő is — az előzetes várakozásokon felül — értékelhető ajánlatot tett, amely ajánlatok közül a legkedvezőbb kiválasztása akár egy vagy két hétig is eltarthat.

Az Idősek Otthona lakóinak ellátása és az ott dolgozóknak a foglalkoztatása minden pályáztatástól függetlenül biztosított. Tehát a lakóknak az ellátásért fizetendő térítési díja nem változik, továbbá minden ott dolgozóval az esetleges új szolgáltató is szerződést köt, amely kötelezettség vállalása a közbeszerzési eljárásban az érvényes ajánlattéttel előfeltétele volt.

A közbeszerzési eljárás – a törvényben foglaltak szerint – nem nyilvános eljárás, ezért amíg nem zárul le, addig a részletei nem nyilvánosak, csak a közbeszerzési eljárásban résztvevők számára ismerhetők meg. Formalizált eljárás, ami azt jelenti, hogy a legtöbb eljárási cselekményt jogszabály írja elő, ezeket az eljárási cselekményeket sem kikerülni, sem kihagyni nem lehet.,Ezeknek az eljárási cselekményeknek a végrehajtása idővel jár, ezért nem született még döntés a közbeszerzés eredményéről.

A közbeszerzési eljárás végeztével az eljárás eredményéről, nyerteséről, elképzeléseiről oldalunkon adunk tájékoztatást.