2020. július 16, csütörtök

Megalakult a megyei közgyűlés


Régió - 2019. október 22.
szerző: SH

megyeikozgy

Kedden ünnepélyes keretek között megalakult a Baranya Megyei Közgyűlés, melynek elnökévé Őri Lászlót, a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjét választották.

Nochta Tibor, a megyei területi választási bizottság elnöke az keddi alakuló ülésen elmondta, október 13-án a megye választópolgárainak 47,28 százaléka voksolt, ez több mint 150 ezer szavazót jelent. A megyében összesen 4.075 jelölt volt: 715 polgármesterjelölt, 3002 egyéni listás jelölt, 134 egyéni választókerületi jelölt indult a választáson.

A Baranya Megyei Közgyűlés elnökévé Őri Lászlót választották.

Baranya megye az elmúlt időszakban elindult a fejlődés útján: 36 milliárd forintból mintegy 180 fejlesztési program indult el a megye településein – emlékeztetett Őri László. Hangsúlyozta: a következő időszak feladata a már elindult és jelenleg is zajló fejlesztések sikeres lezárása, majd a következő fejlesztési program tervezése és előkészítése. Az új elnök kiemelte, hogy a megye akkor lehet sikeres, ha a megyeszékhely is az. Felajánlotta a támogatást és az együttműködést Baranya valamennyi települése, köztük Pécs számára is.

Az új közgyűlés tagjai: Almás Roland (FIDESZ-KDNP), Dunai Péter (FIDESZ-KDNP), Fazekas Róbert (FIDESZ-KDNP), Guzsvány Attila (FIDESZ-KDNP), Konkoly Gergő (FIDESZ-KDNP), Konyári Zsolt (Jobbik), Mester László (FIDESZ-KDNP), Mojzes Tamás (FIDESZ-KDNP), Nagy Ferenc (DK), dr. Őri László (FIDESZ-KDNP), Pávkovics Gábor (FIDESZ-KDNP), Péderi Tamás (Momentum), Pfeffer József (FIDESZ-KDNP), Schwarcz-Kiefer Patrik (Jobbik), dr. Szakács László (MSZP), Szarkándi Lajosné (DK) és Vörös Sára (FIDESZ-KDNP).

Dr. Őri László 1982-ben született Pécsett. Jogi diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. 2010-től Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagja, 2014-től Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere. Nős, két gyermek édesapja.