2020. június 5, péntek

Megelégelte a választási nyomást két megyei újságíró


Baranya - 2018. március 27.
szerző: SH

toll-papir

Felmond a Mediaworks két újságírója – tudta meg a HVG. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó sajtó munkatársainak a kampányban tapasztalható nyomás tett be, az őszinte önkéntesség nem tisztázott.

Mint a lap megtudta, az utóbbi idők migránsozós és cigányozós cikkei miatt mondott fel a Dunántúli Napló két munkatársa.

A bama.hu oldalán is egyre gyakrabban jelenik meg a kormánypropaganda szürreális világképe, nemrég pedig az az abszurd kérdőjeles riogatás is napvilágot látott, miszerint Mellár Tamás független jelölt cigányokat telepítene pécsi lakásokba. Ez már végképp sok lehet bármely jóérzésű zsurnalisztának, főleg, ha a választási hajrá után is szeretnének egzisztenciát tudni maguknak, vagy annyi időt töltött el a hajdan szebb napokat is megélt, ám az elmúlt évek alatt gyökeresen átalakult szakmában, mint ők.

Az újságírók távozása a lap szerint a kampányban tapasztalható nyomásnak tudható be. Mint írják, egyikük már alá is írta a felmondását, míg a másikat egy kis pihenőre küldik előtte. Azt is tudni vélik, hogy egyikőjük megtagadta egy migránsozós cikk megírását. A 15-20 éves múlttal rendelkező újságírók biztosak benne, hogy elhagyják a média területét.