2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Megérkeztek a kerékpárút szegélykövei, felbontották a Kossuth tér burkolatát


2018. június 21.
szerző: SH

felszabkossuthter

Ütemterv szerint halad, jelenlegi állása szerint augusztus második felére elkészül a Felszabadulás utca felújítása. A belvárosi rekonstrukció munkálatai jelenleg a legnagyobb felületen zajlanak, immáron a Kossuth teret is érintik.

Megérkeztek a Felszabadulás utca kerékpárútjának elválasztó mészkő burkolati elemei, melyek első darabjait már le is rakták. Mint Takács Krisztinától megtudtuk, az elmúlt időszakban egyebek mellett az elektromos szerelvényeket, a vízvezetéket, csapadékvíz-elvezetés rendszerét és a Kossuth tér útburkolatát is érintették a munkálatok, a belvárosi rekonstrukció ezzel talán legkiterjedtebb időszakát éli.

A felújítási munkálatok koordinálásáért felelős önkormányzati munkatárs jelezte, jelenlegi állás szerint az eredetileg kitűzött augusztusi időpontban kerül átadásra a belvárosi rész.

A régió legforgalmasabb belvárosi szakaszán továbbra is félpályán, lámpás irányítás mellett halad a forgalom. A Kossuth téren a Mattyi út valamint a Batthyány tér felé szintén forgalomkorlátozásra kell számítani, lassú, folyamatos haladás lehetséges. A gyalogosforgalmat helyenként átterelik a túloldalra.

felszabfentkossuthter