2020. augusztus 11, kedd

Meghalt egy gyerek a sportközpont tetején keletkezett tűzben


Itthon - 2019. június 25.
szerző: SH

fotók: katasztrófavédelem
fotók: katasztrófavédelem

Egy gyerek meghalt, miután kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres faház Budapesten a Csörsz utcában, a MOM Sportközpont tetején hétfő este. Egy gyereknek sikerült kimenekülnie, egyet pedig a tűzoltók hoztak ki, de az életén már nem lehetett segíteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy hétfőn 18 óra 32 perckor érkezett bejelentés, amely szerint egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett. A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését azonnal megkezdték a mentőszolgálat munkatársai.

A tűzben a gyerek olyan súlyosan megsérült, hogy a hosszas újraélesztés ellenére a helyszínen életét vesztette. Továbbá három ember könnyebb füstmérgezést szenvedett, őket a mentők ellátást követően toxikológiai osztályra szállították

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

friss | a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz. A 11 éves fiú és 8 éves húga a központ lezárt emeletére ment fel, bemásztak a faház ablakán és valahogy tüzet okoztak benne. A fiú ki tudott menekülni, de a lány eszméletét vesztette és a tűzoltók hozták ki.