9130. május 21, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Meghátrált a kormány: lekerülnek Junckerék, családvédelem megy a helyükre


Itthon - 2019. március 8.
szerző: SH

brusszelplakat1903

Teljesíti a néppárt követelését Orbán, és eltávolítják a Brüsszel ellen uszító plakátokat. Az európai közösség korábban azt közölte a Fidesszel: vagy befejezik a hazudozást és elnézést kérnek, vagy átgondolják, hogy a magyar kormánypártnak van-e helye az Európai Néppártban.

A kormány azt akarta elhitetni plakátokon és szórólapokon, hogy Brüsszel egy kötelező befogadási kvótát akar bevezetni, csorbítani akarják az országok határvédelmi jogát és migránsvízummal segítenék a bevándorlást. Az Európai Bizottság szóvivője minderre annyit mondott, sokkoló, hogy ez a nevetséges konspirációs elmélet ilyen mértékben elérte a politika fősodrát.

Az Euórpai Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber három feltételt szabott meg ahhoz, hogy a Fidesz elkerülje a kizárásról szóló vitát, mely szerint Orbánéknak kifelé állt a rúdjuk. Ezek szerint le kell állítani a Brüsszel elleni kampányt, bocsánatot kell kérni az EPP tagpártjaitól, és biztosítani kell a Közép-európai Egyetem (CEU) budapesti működését.

A kampány leállításával az első feltétel teljesült, valamint a CEU marad Budapesten – igaz, az amerikai képzés Bécsben indul -, de a bocsánatkérés helyett csak Hidvégi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szólalt meg, kijelentve, a Fidesz számára az európai keresztény értékek védelme és a migráció megállítása fontosabb a pártfegyelemnél, ebben nem engedünk.