2018. május 26, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Mégis lehet népszavazás az állami és önkormányzati cégek vezetőinek fizetéséről


2017. július 7.
szerző: SH

forint-penz

Megváltoztatta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) májusi határozatát és hitelesítette azt a népszavazási kérdést, miszerint az állami vagy önkormányzati tulajdonú gazdasági cégeknél dolgozók ne kereshessenek többet az államfőnél.

“Egyetért-e Ön azzal, hogy köztulajdonban álló gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló személy onnan származó éves jövedelme a köztársasági elnök tiszteletdíjának éves összegét ne haladhassa meg?”

Az NVB májusi ülésén 6:4 arányban tagadta meg a hitelesítést, mondván, hogy a kérdés nem egyértelmű, a benne foglalt jövedelem és a foglalkoztatási jogviszony. A Kúria most azt írta: álláspontjuk szerint az NVB tévedett.

A döntés után mégis lehet népszavazás a kérdésben.

Áder Jánosnak minden hónapban 1.507.350 forintos fizetés jár, így a kérdés legnagyobb vesztesei közé tartozhat Braun Márton, a Szerencsejáték Zrt. vezetője vagy a leveleinkkel csodát művelő a posta első embere, Illés Zoltán is, akik 5 millió forintért dolgoznak havonta. Szintén ennyit keres a fővasutas Dávid Ibolya, aki az előző céghez hasonló sikereket felmutató MÁV főnöke.

Emlékeztetőül: a régió legtöbb családja alig több, mint 0,1 millió forintból él, ha ön az átlaghoz tartozik, 0,3 milliót visz haza havonta.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.