2020. május 29, péntek

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása


Gazdaság - 2019. augusztus 2.
szerző: SH/MTI

Fotó: Máthé Zoltán, MTI
Fotó: Máthé Zoltán, MTI

Jövő szeptembertől a köznevelésben minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek és fejlesztő taneszközök szállítása az iskolákba.

Rétvári Bence közölte, a következő napokban összesen 13 millió tankönyv fog megérkezni csaknem négyezer helyszínre. Míg korábban a tankönyvek kiszállítása esetleges sikerült a megadott időpontra, az elmúlt években az állami tulajdonú Kello ezt a feladatot már sikeresen és pontosan végezte – tette hozzá.

Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy jelenleg több mint 900 tankönyv fejlesztése folyik, amivel olyan területeket akarnak lefedni, ahol eddig nem állt rendelkezésre megfelelő tankönyv. 2020-tól az állam fogja biztosítani a köznevelésben az elsőtől tizenkettedik osztályig, illetve a szakképzés rendszerében a tankönyveket.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette: az állami kiadású tankönyvek példányszáma mintegy 12 millió, míg a magánkiadóktól rendelt tankönyvek 1,9 milliós példányszámban készültek el. Hozzátette, a könyvek összesen 10,6 milliárd forintos értéket képviselnek.