0284. szeptember 19, péntek

Megkezdődött az építkezés, lezárták a várkertet


Helyi hírek - 2020. augusztus 3.
szerző: SH

varkert-lezaras

A leendő szolgáltatóház alapjának földmunkáival és a várfal egy ponton való áttörésével vette kezdetét a várkert felújítása, ahol egy pályázati forrásból újul meg illetve gazdagodik új funkciókkal Siklós legnagyobb közösségi tere.

A 350 millió forintos támogatottságot élvező pályázat fejlesztéseivel a várkertben széleskörű felújítások mellett rendezvénytér, szolgáltatóház és egy játszótér kerül kialakításra, valamint olyan felületet is kap a város legnagyobb parkja, ahol helyi, kézműves termékeket árusíthatnak. A várfal külső oldalán egy parkolót építenek, melyből a falon kialakított átjárón lehet a bizontsági kamerákkal is őrzött kertbe jutni.

A Zöld város projekt építkezései miatt júliusban a Gyűdi bástya vonalától a Batthyány Kázmér utcáig lezárásra került a várkert, ezért a következő időszak rendezvényeit a belső udvarban vagy a várfal melletti területen tartják meg.

A Zöldváras Zöldváros – A siklósi várkert környezettudatos és fenntartható fejlesztése című projekt várhatóan 2021 március végéig tartó munkálatait a Bern Expert Kft. végzi.