2019. január 17, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Megmutattuk a világnak, mi a magyarok kedvence


2017. május 14.
szerző: SH

eurovision

Negyvenkét ország szakmai zsűrije nem kért belőle, de az 50 százalékot jelentő közönségszavazás megmentette Pápai Jocit és az Origót a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon. Magyarországra leginkább csak a környező országokból érkezett szavazás, ami a 8. helyre volt elég.

A portugál Salvador Sobral az Amar Pelos Dois című dalával 758 ponttal győzött, mind a nemzeti szakmai zsűrik, mind a közönség az ő produkcióját jutalmazta a legtöbb ponttal. A második 615 ponttal a bolgár Krisztian Kosztov lett Beautiful Mess című számával, a harmadik helyen 374 ponttal a moldovai Sunstroke Project végzett Hey Mamma című dalával. A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki.

Pápai Joci – akinek személyében hetedszer jutott magyar a versenyre – táncosával és köcsögével a nemzeti zsűriktől 48 pontot kapott, a legtöbbet, 12, illetve 10 pontot Horvátországtól és Szerbiától, a közönségszavazatokkal pedig további 152 pontot szerzett, így 200 ponttal végzett a nyolcadik helyen.