2020. június 5, péntek

Megszületett az USA legnagyobb hadiipari vállalata


Nagyvilág - 2019. június 10.
szerző: SH

tomahawk-robotrepulo

Egyesült a Raytheon és a United Technologies, és ezzel létrejött az Egyesült Államok legnagyobb hadiipari vállalata. A The Wall Street Journal szerint az egyesülés nyomán nem indul trösztellenes vizsgálat, hiszen a két cég nem piaci vetélytársa egymásnak.

A cégek egymás tevékenységét kiegészítő portfólióval rendelkeznek a repülőgépgyártásban és a védelmi iparban. Az új vállalat a Raytheon Technologies Corporation nevet kapta. Részvényeseik az United részvényeinek 57, a Raytheon részvényesei pedig a 43 százalékát kapják meg. A cég elnök-vezérigazgatója a United Technologies eddigi vezetője, Greg Hayes lesz, de a következő két évben az elnök-vezérigazgatói teendőket Thomas Kennedyvel, a Raytheon eddigi vezetőjével együtt látja el.

A Raytheon gyártja a többi között a Patriot típusú rakétaelhárító rendszereket vagy a Tomahawk robotrepülőgépeket, míg a United Technologies elsősorban a Pratt és Whitney motorok gyártásával szerzett tekintélyt. Ezeket a motorokat polgári és harci repülőgépekben egyaránt használják.