8031. február 19, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Megújította együttműködését a hőerőmű és a katasztrófavédelem


2018. január 16.
szerző: SH/OKF

tuzoltoautoteteje

Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Hőerőmű Zrt. és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A paktum értelmében a kötelező gyakorlatok mellett szakmai továbbképzések szervezésében is folytatódik az évek óta működő közös munka.

A jó kapcsolatot Mácsai Antal tűzoltó ezredes, főtanácsos, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is üdvözölte, ünnepélyes keretek kzöött írva alá a megállapodást Rudolf Péterrel, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatójával.

A pécsi hőerőmű a megye egyik legnagyobb és legfontosabb ipari üzeme, ami biztonsági és katasztrófa-elhárítási szempontból is fokozott figyelmet igényel. Ezért mindkét fél számára elsőrangú szempont, hogy mindent megtegyenek a balesetek elkerülésére, de emellett a lehető legjobban felkészüljenek az esetleges haváriák gyors és hatékony elhárítására – közölte a katasztrófavédelem.

A probléma esetén elsőként beavatkozó katasztrófavédők rendszeres lehetőséget kapnak arra, hogy a Pannonpower pécsi erőművének területén gyakorlatozzanak, használva ehhez az erőmű épületeit, tűzvédelmi rendszerét, vagyis mindent, amire egy éles helyzetben szükség lehet. A katasztrófavédelmi szakemberek emellett gyakorlataik során azokat az erőmű által felajánlott eszközöket is használhatják, amelyeket a szavatossági idejük lejárta miatt éles helyzetben már nem szabad alkalmazni.

A katasztrófavédők közös szimulációs feladatokat is végrehajtanak a vállalat saját embereivel, hiszen az erőmű üzemi tűzoltóival való hatékony együttműködés mindkét fél számára kulcsfontosságú. Ezeken a gyakorlatokon a katasztrófavédelmi szakemberek olyan, máshogyan meg nem szerezhető helyismeretre és rutinra tehetnek szert, ami nagyban megkönnyíti valós vészhelyzet esetén a döntéshozatalt és a beavatkozást.