2020. július 9, csütörtök

Megvan, ki építi a villányi tűzoltóságot


Régió - 2020. január 19.
szerző: SH

villanytuzoltosag-deli

Évek óta ígérgetett projekt vett lendületet Villányban, ahol a Közbeszerzési Értesítő szerint kiválasztották a tűzoltóság építésének kivitelezőjét.

A négy éve, 2016-ban elnyert Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) projekt felhívása kapcsán egy 240 négyzetméteres épületben kapnának helyet a tűzoltók. A közbeszerzési eljárást tavaly tavasszal indították, melyben harmadik nekifutásra a Modinvest Kft. ajánlata bizonyult a legkedvezőbbnek a Kalo-Bau és az Emel Kft.-vel szemben. A kiskunhalasi-keceli cég 168, tartalékkerettel összesen 175 millió forintból húzná fel a tűzoltóságot.

A projekt kapcsán szakmai elvárás a katasztrófákkal szembeni ellenálló képesség fokozása és a gyorsabb helyszínre érkezés biztosítása. Az őrsöt az Ady Endre fasoron építik fel, az eredeti szerződéstervezet szerint a munkaterület átadásától számított 190 napon belül.

Az 1990-ben bejegyzett nyertes cég fő tevékenysége az építés, de csak 2019 óta nyer közbeszerzéseket. Számos pályázatot tudhat magáénak; egyebek mellett ő csinálhatja a sopronkövesdi tűzoltó őrs befejező munkálatait, Kiskunhalason egy lovasparkot, de kapott munkát a bajai valamint a kiskunhalasi tankerületi központtól és Baja városától is – itt főként zöldterületi beruházásokban. A cég ezt megelőzően, 2018-ban is közel 3,5 milliárd forint bevételre tett szert.