2019. január 17, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Mehring Lajos nevét kapta a sportközpont


2017. december 1.
szerző: SH

sportcentrumfelirat

Hivatalosan is Mehring Lajos Sportcentrumnak hívják a nemrég megújult és fitneszparkkal is kiegészült Gyűdi úti sportközpontot. Ha az elnevezésre felkapja a fejét azért van, mert formálisan korábban is e nevet viselte.

A Football Club akkori elnöksége 2012-ben az önkormányzat, mint tulajdonos megkérdezése nélkül elhatározta, hogy a sporttelepet egy siklósi sportélet kiemelkedő személyiségéről nevezi el. Az eljárás során két név, Mehring Lajos és Posta Lajos jutott el a végső döntéshozatali fázisig, amikor a szurkolók szavazatai alapján áprilisban végül a labdarúgónak emléket állítva Mehring Lajos Sporttelepnek keresztelték a komplexumot.

A felújítási munkálatok során a korábban kihelyezett táblák eltávolításra kerültek, mivel zavarták a nagy gépek bevonásával megkezdett munkát, valamint az a sporttelep, ami e nevet viselte gyakorlatilag megszűnt és egy teljesen új komplexum épült a helyén.

A kivitelezés során lassan a Siklósi Városi Sportcentrum elnevezés vonult be a köztudatba, mint a szélesebb körben igénybe vehető szolgáltatások helyszíne, a lelátó homlokzatára is a Városi Sportcentrum felirat került. Ezzel párhuzamosan a labdarúgóklub elhelyezett egy márvány emléktáblát, mellyel Mehring Lajos előtt tisztelegnek, és aminek helyét az utolsó simítások alkalmával végül az eredetileg oda tervezett nagyméretű városi illetve egyesületi címer vette át. A kiemelkedő jelentőséggel bíró személyek emléktábláit egyébként a kijáró belső részén vagy a folyosók valamelyikén tervezték korábban is elhelyezni.

Idén szeptemberben a város polgármesterének és képviselő-testületének egy 150 aláírást tartalmazó levelet küldtek, melyben azt kérték, hogy a komplexumot Mehring Lajos – Városi Sportcentrumnak nevezzék át. A kezdeményezést – mely során Posta Lajos labdarúgó és Bender József kalapácsvető neve is felmerült – egybehangzóan fogadták el a testületi bizottságok, majd javaslatukra csütörtöki ülésén a képviselő-testület.

 

mehring-sporttelep-parkolo

A korábbi tábla egészen a beruházás kezdetéig a helyén volt.