2020. május 29, péntek

Mentők elé zuhant fa, autók felett beszorult óriási ág – mozgalmas volt a szerda is


Régió - 2020. február 6.
szerző: SH

fotó: BM-OKF
fotó: BM-OKF

Szerdán is adott munkát a város tűzoltóinak a viharos erejű szél. Rengeteg vidéki küldés mellett Siklóson néhány feszült pillanatban is nagy szükség volt rájuk.

Az Iskola utcában egy 4 méter hosszú, 20 centi átmerőjű faág két másik fa közé ékelődött, és a kukák, valamint az ott parkoló autó felett lógott. A katasztrófavédelem valamint a Határszél ÖTE szakemberei láncfűrész, létra és kötél segítségével távolították el úgy, hogy semmiben sem esett kár. A művelet idején a helyszínt a árosgondnokság kordonnal biztosította.

A Baross Gábor utcában egy nagyjából 12 méteres fa felső egyharmadánál eltört, és a mentőállomás bejáratára dőlt, részben eltorlaszolva azt. Kisebb faágak a járda fölött lógva a gyalogos forgalmat is veszélyeztették. Kár szerencsére nem keletkezett, a forgalom zavartalanságát és a mentők közlekedését rövid időn belül biztosították.

Emellett a siklósi tűzoltók Harkányba is számos alkalommal kivonultak, ahol szintén utakra, járdára és kerítésekre dőltek a fák.

Majlátpusztánál fél kilométeres szakaszon több fa is az úttestre dőlt teljes útzárat képezve. A sellyei őrs motoros láncfűrésze mellett a lakosság is besegített, és az úttesten újraindulhatott a forgalom. A fák egy távközlési oszlopot kidöntve a kábelt is elszakították.