8872. március 24, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Mind a négy tehetség elnyerte az ösztöndíjat


2018. március 8.
szerző: SH

(b-j) Szávuly Anna, Pintér Mira, Szentgyörgyi Fanni
(b-j) Szávuly Anna, Pintér Mira, Szentgyörgyi Fanni

A 2017 decembere óta zajló akkreditációs eljárás eredményeként a korábban is regisztrált tehetségpontként működő Kanizsai Dorottya Általános Iskola, a Batthyány Kázmér Általános Iskola és a siklósi zeneiskola akkreditált kiváló tehetségpont minősítést kapott. Az intézmények szakkörei mindeközben egy ösztöndíjra is pályáztak, amit valamennyien elnyertek.

Első lépésként a tehetségpontokon működő szakkörök vehettek részt a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHESZ) pályázatán. A Kanizsai a dráma és humán műhelyével, a zeneiskola a Pöttöm Zenekarral és a Tücsök hegedű együttessel pályázott. A résztvevő szakkörök soraiból lehetett később felterjeszteni egyéni ösztöndíjra egy-egy, a legkiemelkedőbb eredményekkel rendelkező tehetséget. A MATEHESZ bírálata szerint a négy siklósi műhelyből mind a négy kiemelkedő diákot támogatásra méltónak találták.

A humán műhelyből a Kanizsai Dorottya hetedikes osztályába járó Szávuly Anna, dráma szakkörből a nyolcadikos Szentgyörgyi Fanni, a zeneiskola Pöttöm zenekarából a negyedik osztályos Pintér Mira, a vonósoktól pedig a Batthyány Kázmér ötödikes növendéke, Stejer Friderika részesült az ösztöndíjjal járó elismerésben.

A díjakat március 24-én Budapesten adják át a tehetségpontoknak.

 

Stejer Friderika