2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Minden gépet az utakra vezényeltek


2018. február 26.
szerző: SH

hokotro-tel

Az előrejelzések alapján a következő napokban szinte valamennyi megyében havazásra, ezzel együtt a nagy erejű széllökések miatt hófúvásokra is számíthatnak a közlekedők. 

A régióban már több baleset is történt a csúszóssá vált utak miatt, ezért csak akkor induljon útnak, ha feltétlenül szükséges!

A 45-60 kilométeres óránkénti sebességgel érkező széllökések az utakra hordják a havat. Az északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében okozhat hófúvást, délutántól, estétől pedig az ország déli részein a már frissen lehullott havat is hordhatja a szél.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. még a téli üzemeltetési időszak előtt, novemberben kihelyezte valamennyi megyében, összesen 760 kilométeren a hófogó rácsokat, oda, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége. Ezzel együtt is az ilyen időjárási körülmények között kialakuló havas szakaszok megszüntetése rendkívül idő- és energiaigényes, mivel a szél folyamatosan visszahordja a letakarított havat a burkolatra, ezért eredményesen csak a viharos széllökések befejeztével tud fellépni a közútkezelő.

A társaság az összes bevethető járművét továbbra is az utakra rendelte, hogy a hófúvásos szakaszokon 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan be tudjanak avatkozni.

A kialakult szélsőséges helyzetről oldalunkon adunk tájékoztatást.