2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Minden nap ezrek látogatták a szárnyait meglebbentő Várfesztivált


Életmód - 2018. augusztus 13.
szerző: SH

varfesztcsoportkep

Az elmúlt évek legsikeresebb programjaként értékelte Szentgyörgyváry Péter a Várfesztivál keretében megrendezett Majka & Curtis koncertet, a hétvége három napjára mutatva pedig jelezte, a több mint negyven előadás és bemutató, az esti könnyűzenei koncertek minden napján több ezren vettek részt.

Majka a várkertben tartott szombati koncertjén a közönség előtt jelezte, hogy pályafutása során ilyen festői helyszínen még nem volt fellépése, mint a kivilágított vár körében. Szavait a közönség ovációja fogadta.

Az idei fesztivál a növekedés jegyében telt: a felpörgetett programok mellett négyszer annyi hagyományőrző mutatta be a tábori életet és a történelemkönyvekből jól ismert csatajeleneteket, de jövőre még tovább fokoznák a kavalkádot. Bebizonyosodott, hogy jó az út melyen járunk, munkatársaimmal pedig felnőttünk a feladathoz – fogalmazott a várkapitány.

Mint megtudtuk, Szentgyörgyváry Pétert a pécsi egyetemen augusztus utolsó napjaiban megrendezésre kerülő konferenciára is felkérték, prezentálja, miként lehet az épített örökség köré szervezett programokra tömegeket vonzani.