2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Mindent egy helyen: kormányablakba költözött a NAV ügyfélszolgálata


2017. július 3.
szerző: SH

czinegecsillanav

Baranya megye négy kormányablakában nyílt NAV ügyfélszolgálat. Július 3-ától Komló, Mohács és Szigetvár mellett Siklóson is lehetőség van a Kormányhivatal közforgalmú intézményeiben adóügyeket is intézni.

Országosan tizenkét, Baranyában pedig négy helyen kezdte meg működését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálata a kormányablakokban. Az első munkanapon Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár is ellátogatott Siklósra.

Mint mondta, a szokásos adóügyek mellett a szolgáltatások sora a bankszámlás befizetés lehetőséggel is bővült, ezzel igazodva a kormányablakok ügyfélszolgálati tevékenységéhez. Kiemelte: ugyanazzal a szolgáltatási színvonallal találkozhatnak az ügyfelek mint korábban, viszont jobb körülmények között.

2018 év végéig három ütemben, országosan összesen 91 helyen költözik a NAV ügyfélszolgálata a kormányablakokba. A mostani lépés után év végéig további 15, a fejlesztés harmadik ütemeként pedig 64 helyen fog a NAV ügyfélablakot nyitni. Ebben már olyan helyszínek is érintettek lesznek, ahol az adóhivatal szolgáltatása korábban nem volt elérhető – tette hozzá.

Az intézhető ügyek közé egyebek mellett az igazolások kiadása, adókártya, egészségügyi szolgáltatási járulék, folyószámla, ügyfélkapu-ügyintézés, a bevallások, beadványok átvétele és a bevallások javítása is tartozik.

navnyitvatart